Tags
Psikiyatrik İlaç Kullanımında Psiko Eğitimin Önemi
Bazılarımız bu zorlu dönemleri psikolojik destek almadan atlasa da bazılarımızın hem psikoterapiye hem de düzeni bozulan hormonlarımız için ilaca ihtiyacı…
Tags
Öldürmeyen Acı Güçlendirir mi?
Yaşam döngümüzde hepimiz zaman zaman acılı ve sancılı dönemlerden geçeriz. Bu acının dozu bazen çok yüksek olabilir ve dayanılmaz hale…
Tags
Kaygılarımız İle Nasıl Başa Çıkarız
Kaygının temelinde birçok sebep olabilir; Olumsuz geçmiş yaşantılar, dünyayı algılama şeklimiz, varsayımlarımız, işlevsiz otomatik düşüncelerimiz
Tags
Depresif Hissetmemek için Ne Yapmak Gerekir?
Öncelikle depresif ruh halinin tanımını yaparak başlayalım; kişinin günlük hayattaki tüm aktivitelerde veya büyük bir kısmında haz kaybı, zevk veren…
Tags
3-3-3 Metodu İle Günü Planlayın
Hayatımızda pek çok şey istiyoruz, ancak sadece istemek yeterli değil. İstemek sadece başlangıçtır. Gerçek değişim ve başarı, isteklerimizi eyleme döktüğümüzde…
Tags
Sınırlar ve Hayır’ın Gücü
Sınırlar çekmek ve hayır demek, kişisel sınırlarınızı korumanızı, zamanınızı ve enerjinizi daha iyi yönetmenizi sağlayan önemli becerilerdir.
Tags
Kurumsal Hayatta Çatışma
Günlük yaşantımızda sık sık karşılaştığımız ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan çatışma kavramı tarihsel olarak insanlık tarihi kadar eski bir…
Tags
Ertele-Me
Erteleme davranışı, bir görevi veya sorumluluğu planlanan zamanda yapmama eğilimi olarak tanımlanır. Bu davranışın birkaç nedeni olabilir:
Tags
Afet Travması Yetişkin ve Çocuklarda Nasıl Seyreder?
Genel olarak, travmatik durumlar tehlikeli, baş edilemez ve beklenmedik bir zamanda ortaya çıkan yaşantılardır. Travma anında kişi kendisini her zamankinden…